Mycket god, mager och billig. Perfekt när du vill äta vegetariskt eller vill komplettera din lankesiska middag =) Peter älskar denna rätt. Råkar också vara bland det första jag lärde mig laga.
Tillagningstid: 20 minuter
Svårighetsgrad: Lätt
Beror på hur hungrig du är eller om det är en sidorätt så 2-4 personer
Ingredienser:
En halv gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor, hela
2 tsk svarta senapsfrön
Några Curryblad (jag har fått mina från min mamma men gissar att det går att finna i indiska butiker. Går också att uteslutas om ni inte hittar det)
3-4 nävar (små) röda linser
½ tsk gurkmeja
2 tsk malen koriander
1 tsk cayennepeppar (valfritt eller efter eget tycke)
1 tsk salt
5-7 dl vatten
rapsolja
1. Hetta upp rapsolja i en liten kastrull. Lägg i den skivade löken, de hela vitlöksklyftorna, senapsfrön och curryblad och fräs i några minuter.
2. Lägg i linserna och kryddorna och torrstek dem i en minut. Detta gör att aromen från kryddorna kommer fram och gör rätten mycket godare.
3. Häll i vatten (cirka 5 dl)och låt småputtra på medelvärme i cirka 15-20 minuter. Fyll på med mera vatten om det ser torrt ut.
Klart!
Servera med basmati ris, tomat- och rödlökssallad och Peters goda vitlökssås.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.