Denna rätt är fantastiskt god! Fick ursprungligen receptet från min fina kollega Anna men efter att ha läst Marie Serneholts blogg hittade jag en ny variant, som jag testade på vännen Anna N igår. Fick mycket bra betyg så lägger därför ut den på bloggen. Lite olik mina vanliga recept - den saknar chili! ;)
Tillagningstid: 50 -60 minuter
Svårighetsgrad: Lätt
Beror på aptiten men 6-8 pers
Ingredienser:
800-900 g kycklinglårfilé
cirka 10 skivor serranoskinka (eller parmaskinka)
5 dl matlagningsgrädde
5-6 klyftor vitlök, pressad
Oregano, valfri mängd
2-3 msk balsamico
Riven parmesanost
Olivolja
Salt och peppar
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Stek kycklinglårfiléerna i lite olivolja i en stekpanna till de är nästan genomstekta. Salta och peppra under stekning.
3. Lägg dem åt sidan och låt svalna.
4. Häll matlagningsgrädden i stekpannan, tillsammans med den pressade vitlöken, oreganon och balsamicon. Ställ åt sidan.
5. Linda in filéerna i serranoskinkan, en skiva per filé, och lägg dem i en ugnssäker form.
6. Slå på gräddblandingen och avsluta med valfri mängd riven parmesan.
7. In i ugnen och låt stå i cirka 20 minuter.
Klart!
Servera med ris och sallad.
//S
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.