söndag 29 november 2009

Chokladmousse med dumlekolor

En MYCKET mäktig chokladmousse. Receptet är för 6 personer men man skulle lätt kunna dela på en portion. Testade detta recept igår på tjejerna och de tyckte om den och det är Leila Lindholms recept, från hennes första kokbok.

Tyvärr ingen bild denna gång här kommer recepetet, lite modifierat. Gott till kaffe och konjak.

Tillagningstid: 20 minuter
Svårighetsgrad: Lätt
6 personer

Ingredienser:
200 gram 70-procenting choklad (Vahlrona hade varit bäst men körde med Lindt)
2 äggulor
2 msk råsocker
1 msk kaffe
1 msk mörk rom eller whiskey
2 dl vispgrädde
1 dl ekologisk creme fraiche
1 påse dumlekola

1. Smält den brutna/hackade chokladen i en skål över ett vattenbad (kastrull med kokande vatten).

2. Vispa äggulor och råsockret poröst.

3. Blanda kaffe och mörk rom i äggblandningen.

4. Vispa grädde och creme fraiche till en lättvispad konsistens.

5. Häll den smälta choklade i äggsmeten och blanda.

6. Vänd försiktigt i "gräddfraichen" i smeten.

7. Varva skålarna med hackad dumle och choladmousse.

Klart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.