måndag 23 november 2009

Lax med wokgrönsaker


Tillagningstid: cirka 20 minuter
Svårighetsgrad: Lätt
1 person

Du behöver:
En bit lax (fryst eller färsk)
frysta wokgrönsaker
risnudlar
rapsolja
sesamolja
soya (valfri sort)
oyster sauce
chilliflakes

Värm en stekpanna med lite rapsolja och några duttar sesamolja på hög värme. Häll i valfri mängd frysta grönsaker i den heta pannan och krydda med soya och oyster sauce, eventuellt chilliflakes. Stek 6-7 minuter.
Valfritt: Medan pannan värms upp så kan du koka upp vatten med lite salt. Häll i valfri mängd risnudlar, tag kastrullen från värmen och låt dra under lock i 2-3 minuter. Häll i nudlarna i woken någon minut innan grönsakerna är färdiga.

Stek en bit lax i samma panna, cirka 5-6 minuter på varje sida beroende på storlek och tjocklek. Krydda med svartpeppar och salt/soya.

Klart! =)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.