lördag 28 november 2009

Kycklinggryta från Kenya


Ett gammalt Coop-recept som jag har modifierat lite. Det är sällan jag lagar denna rätt. Inte för att den inte är god - den är lovely - men currykryddan (som jag kallar "svensk" curry) är mycket stark och doften sätter sig överallt. Men någon gång per år kör jag den och i torsdags var det dags.


Tillagningstid: cirka 40 minuter
Svårighetsgrad: lätt
4 personer

Ingredienser:
4 kycklingklubbor
1 gul lök, hackad
2 röda chillin (chilliflakes/cayennepeppar funkar också)
2 vitlöksklyftor, hackade
1 tsk curry (jag använder den starka varianten)
1 tsk färsk ingefära, hackad
1 tsk salt
1 tsk socker
2 msk tomatpuré
1 hönsbuljongtärning
1 burk kokosmjölk (light-varianten är faktiskt godare i denna gryta)
lite pressad citron
rapsolja

1. Värm oljan och häll i den hackade löken och vitlöken samt chillin och kryddorna. Fräs i några minuter.

2. Lägg i kycklingklubborna och bryn dem i cirka 5 minuter.

3. Häll i kokosmjölk, tomatpuré och pressa citron. Smula ner hönsbuljongtärningen i grytan.

4. På med lock och låt grytan småputtra cirka 25-30 minuter.

Servera med basmatiris eller couscous och en fräsh grön sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.