
Stort tack till Sandra som tog bilden på tårtan
Denna tårta gjorde jag till nyår. Min goda vän Sandra har kallat den "the best cake ever" så här får du receptet, min vän! Receptet är taget från Elle Mat och Vin men givetvis med mina modifikationer ;)
Tillagningstid: cirka 30-45 minuter + 3 timmar i kyl)
Svårighetsgrad: Lätt
12 bitar
Ingredienser:
200 g pekannötter (rostade och hackade)
300 g smör (125 g smält, 175 g rumstempererat)
300 g mjölkchoklad (Marabou)
200 g mörk choklad (även denna Marabou)
150 g socker (cirka 2 ½ dl, jag blandade vitt socker med rårörsocker)
6 ägg
1 msk vaniljsocker (vaniljsocker gjord på rårörsocker = mycket godare)
5 dl grädde
Lite extra mörk choklad som dekoration
1. Rosta pekannötterna genom att använda en torr panna och hög värme och rosta snabbt, tills du känner den goda nötdoften. Tag snabbt från plattan och hacka dem.
2. Smält och 125 g smör och blanda detta med nötterna i en skål.
3. Häll upp i en rund kakform på cirka 22 cm i diamater(gärna med avtagbar kant) och tryck till.
4. Ställ i kylen medan du gör resten.
5. Smält all choklad i vattenbad (du kan även micra men jag föredrar vattenba - mindre risk för att chokladen bränns vid då.
6. Vispa det rumstempererade smöret och socker i en skål tills det är fluffigt. Tillsätt äggen och vispa ytterligare i cirka 2 minuter.
7. Vispa ner den smälta chokladen, vaniljsocker, 1 1/4 dl grädde och fortsätt vispa i 2 minuter.
8. Tag ut formen ur kylen och bred ut smeten över nötbottnen.
9. Ställ i kylen i minst 3 timmar.
10. Före servering, vispa upp resterande grädde. Tag ut formen ur kylen och tag bort kakformskanten. Bred ut grädden över kakan och strö över lite riven mörk choklad. Jag hade pekannöter kvar så jag rostade och hackade även dem och strödde över kakan.
Enjoy! =)
/S
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.