Min vän Marta hittade detta recept åt mig för några år sedan och sedan dess har det varit ett av favoritrecepten här hemma, särskilt hos Peter. Inte alls tidskrävande och du kan koka pastan under tiden. Brukar ändra receptet då och då, beroende på vad jag har hemma. Här är resultatet från veckan.
Tillagningstid: 20 minuter
Svårighetsgrad: Lätt
2-3 personer (beroende på hur hungrig du är)
Ingredienser:
½ gul lök
2 vitlöksklyftor (skivade)
3 msk olivolja
1 brk krossade tomater (en brk hela tomater = bättre. Märket Mutti är bäst)
Torkad timjan
Torkad oregano
Torkad basilika (färsk basilika i slutet är godare annars)
1 dl vitt vin (rödvin funkar också om du har det hemma)
En nypa socker
Salt och peppar
1. Värm upp olivoljan och stek lök och vitlök tills mjuka.
2. Häll på tomater, vin, timjan, oregano och basilika. Om du använder färsk basilika så avvakta.
3. Låt puttra i 12-15 minuter.
4. Tag bort från värmen och krydda med socker, salt och peppar. Har du färsk basilika kan du lägga i det nu.
Servera med valfri pasta, lite riven parmesanost och ett gott rött vin. Vill du ha den matigare är det gott att ha i lite mozzarella, som du bryter lite lätt och lägger i såsen när den är klar.
Gott att servera en liten sallad till med ruccola, flingsalt, peppar och crema di balsamico.
/S
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.