söndag 14 mars 2010

Rogan Josh



Mycket god, stark och snabblagad indisk lammrätt. Lamm har en speciell smak men jag tycker att det är fantastiskt gott, särskilt när man kryddar på ordentligt.

Denna rätt är perfekt att laga när du har gäster och inte vill tillbringa alltför mycket tid i köket men ändå få uppskattning ;)

Tillagningstid: 20-30 minuter
Svårighetsgrad: Lätt
4 personer

Ingredienser:
700-800 g lammkött skuret i centimeterstora tärningar
1½ gul lök, 1 hackad och ½ tunt skivad
3 vitlöksklyftor, pressad
1 kapsel ättiksprit (Winborgs 12%)
Cirka 2 cm färsk ingefära
2-3 msk rapsolja
1 tsk hel spiskummin
4-5 curryblad
Cayennepeppar, valfri mängd
2 gröna chillifrukter
3 msk tomatpuré
Drygt 1 dl vatten
Salt efter smak
Lite färsk koriander som garnering

1. Hacka en lök och skiva den andra hälften tunt. Hacka chillin och pressa vitlöksklyftorna. Skala och finhacka ingefäran till samma mängd som vitlöken.

2. Värm oljan på medelvärme tills den "sisslar" när du släpper ett kryddfrö i den. Fräs spiskummin i några sekunder, lägg sedan i den hackade löken, currybladen och köttet. Häll en kapsel ättiksprit över köttet, det gör den saftigare, och fräs så att det blir brunt men inte bränt.

3. Tillsätt grön chilli, cayennepeppar, tomatpuré, vitlök, ingefära, salt och vatten. Blanda och låt allt puttra på låg värme tills köttet är mört, 10-15 minuter.

4. Fräs den skivade löken gyllenbrun i lite olja och blanda den i grytan. Garnera med hackad koriander.

Klart!

Servera med ris och en fräsh sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.