söndag 14 mars 2010

Mammas chilli con carne


Riktig "comfort food" - det är snabblagat, mättande och riktigt riktigt gott.

Tillagningstid: 20-30 minuter
Svårighetsgrad: Lätt
4 personer

Ingredienser:
500 g nötfärs
½ gul lök, hackad
2-3 vitklöksklyftor, skivad
curryblad
1 burk Heinz vita bönor i tomatsås (MÅSTE vara Heinz)
½ tsk gurkmeja
Paprikapulver (delikatess är god, valfri mängd
Cayennepeppar, valfri mängd
Tomatpuré, 1-2 msk
Lite vatten
Salt & Peppar, valfri mängd
Worcestershiresauce, några stänk
Rapsolja

1. Värm lite rapsolja i en stekpanna. Hacka löken och skiva vitlöken, häll i tillsammans med currybladen och stek i några minuter.

2. Häll i köttfärsen. Rör ordentligt och bryn köttfärsen.

3. Tag bort från värmen och häll på kryddor och tomatpurén. Ställ pannnan på spisen igen och rör om ordentligt. Häll därefter i bönorna och lite vatten, så blir den lite rinnigare.

4. Stänk worcestershiresauce och låt puttra i 10-15 minuter. Salt och peppra lite mer vid behov.

Klart!

Gott med ris och ruccolasallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.