Har varit inne i en köttfärsperiod ett tag nu - det är ju så gott! Kryddningen varierar men bifogar här en italiensk-inspirerad variant som är riktigt god.
Enjoy!
Ingredienser:
500 g nötfärs (10 procents fett)
½ gul lök, hackad
2-3 vitlöksklyftor, skivade
1 burk kärnfria svarta oliver, hackade (Fontanas är bra)
Cirka 1 tsk örtsalt (Rosendahls trädsgård)
Peppar
Cayennepeppar
Paprikapulver
Tomatpuré
Kalv- eller oxfond
Några droppar worcestershire sauce
1 dl rött vin
1 burk krossade tomater (Mutti)
1. Hetta upp lite rapsolja i en gryta/traktörpanna och stek lök och vitlök tills mjuka.
2. Tillsätt köttfärsen och bryn den.
3. Häll i kryddor och de hackade oliverna. Rör om.
3. Häll i tomatpurén, vinet, kalvfonden och de krossade tomaterna. Låt koka upp.
4. Sänk till medelvärme och låt puttra i 40 minuter.
Servera med fullkornspasta eller, som jag ibland gör, med ugnsrostad broccoli. Riv över lite parmesanost.
Klart!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.