onsdag 5 maj 2010

Köttfärssås - italian style


Har varit inne i en köttfärsperiod ett tag nu - det är ju så gott! Kryddningen varierar men bifogar här en italiensk-inspirerad variant som är riktigt god.

Enjoy!

Ingredienser:
500 g nötfärs (10 procents fett)
½ gul lök, hackad
2-3 vitlöksklyftor, skivade
1 burk kärnfria svarta oliver, hackade (Fontanas är bra)
Cirka 1 tsk örtsalt (Rosendahls trädsgård)
Peppar
Cayennepeppar
Paprikapulver
Tomatpuré
Kalv- eller oxfond
Några droppar worcestershire sauce
1 dl rött vin
1 burk krossade tomater (Mutti)

1. Hetta upp lite rapsolja i en gryta/traktörpanna och stek lök och vitlök tills mjuka.

2. Tillsätt köttfärsen och bryn den.

3. Häll i kryddor och de hackade oliverna. Rör om.

3. Häll i tomatpurén, vinet, kalvfonden och de krossade tomaterna. Låt koka upp.

4. Sänk till medelvärme och låt puttra i 40 minuter.

Servera med fullkornspasta eller, som jag ibland gör, med ugnsrostad broccoli. Riv över lite parmesanost.

Klart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.