måndag 31 maj 2010

GI-bröd


Riktigt gott, och nyttigt, bröd som till och med Peter älskar. Man kan egentligen lägga i lite vad man vill, som exempelvis oliver. Gott med avocado, tomater och örtsalt på.

Tillagningstid: 50-55 minuter
Svårighetsgrad: Lätt
En limpa

3 dl dinkel fullkornsmjöl
3 dl grovt rågmjöl
0,5 dl linfrön
0,5 dl solrosfrön
0,5 dl pumpafrön
2 dl blandade nötter (cashew, mandel, paranötter, valnötter)
5-6 torkade aprikoser, bitar
6 dl yoghurt naturell
1,5 tsk bikarbonat

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en avlång form med lite olivolja och "bröa" med sesamfrön. Dela alla nötter så de inte är för stora.
2. Rör ihop allt i en skål. Lägger i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 40-45 minuter.

Klart!

//S

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.