
Fantastiskt god efterrätt och riktigt julig med den härliga saffranssmaken och den gula färgen. Har blivit en ny favorit hos bff Sandra ;)
Tillagningstid: 20 minuter + 6 timmar minst i kylskåp
Svårighetsgrad: Lätt
4 personer
Ingredienser:
2 ½ gelatinblad
5 dl vispgrädde
1 kuvert saffran
½ dl socker (blandar strösocker med rårörsocker)
½ vaniljstång
1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
2. Koka upp grädde, socker, saffran och vaniljstång (skrapa ur fröna och lägg dem i kastrullen).
3. Ta kastrullen från plattan, krama ur vätskan ur gelatinet och lägg det i blandningen. Låt det smälta och rör om.
4. Häll upp blandningen i formar eller glas. Låt svalna.
5. Kyl i minst 6 timmar.
Riktigt gott om ni serverar pannacottan med tinade frysta bär, som blåbär och hallon. Bra kontrast i både färg och smak.
//S
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.