söndag 26 december 2010

Saffranspannacotta


Fantastiskt god efterrätt och riktigt julig med den härliga saffranssmaken och den gula färgen. Har blivit en ny favorit hos bff Sandra ;)

Tillagningstid: 20 minuter + 6 timmar minst i kylskåp
Svårighetsgrad: Lätt
4 personer

Ingredienser:
2 ½ gelatinblad
5 dl vispgrädde
1 kuvert saffran
½ dl socker (blandar strösocker med rårörsocker)
½ vaniljstång

1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten.

2. Koka upp grädde, socker, saffran och vaniljstång (skrapa ur fröna och lägg dem i kastrullen).

3. Ta kastrullen från plattan, krama ur vätskan ur gelatinet och lägg det i blandningen. Låt det smälta och rör om.

4. Häll upp blandningen i formar eller glas. Låt svalna.

5. Kyl i minst 6 timmar.

Riktigt gott om ni serverar pannacottan med tinade frysta bär, som blåbär och hallon. Bra kontrast i både färg och smak.

//S

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.