Har fått detta fantastiska recept från min fina kollega Åsa, som är mer chilli-beroende än vad jag är! =) Alstrar värme och kärlek i detta mörka och kalla väder. Tillagar den i min underbara Le Creuset-gryta men vilken värmetålig kastrull som helst funkar. Har modifierat receptet lite. Saknar tyvärr bild på denna rätt då vår kamera har börjat strula.
Tillagningstid: 50-60 minuter
Svårighetsgrad: Lätt
3-4 personer
Ingredienser:
1 gul lök, skivad
3 vitlöksklyftor, pressade
3-4 färska kycklingklubbor
1 kapsel ättiksprit
1 burk krossade tomater (Mutti är perfekt)
2 dl vatten
Extra stark curry (cirka 4-5 msk)
Cayennepeppar
Rostat chillipulver (från Sri Lanka - kan uteslutas)
Paprikapulver (Delikatess)
Garam Masala (1 msk)
Salt
Peppar
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skiva löken och svetta det i grytan tillsammans med pressad vitlök.
3. Lägg i de styckade kycklingklubborna, häll på en kapsel ättiksprit och bryn lätt.
4. Lägg i kryddorna och blanda det ordentligt tillsammans med kycklingen, löken och vitlöken så att aromen kommer fram.
5. Häll i de krossade tomaterna och vattnet och låt koka upp.
6. På med lock och in i ugnen i cirka 45 minuter.
Klar att servera! Gott med basmatiris, sallad och mango chutney.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.