onsdag 23 oktober 2013

Min pumpasoppa



När jag numera heter fru Sellgren, och inte fröken Padmaperuma, så har jag försökt att laga mer vegetariskt hemma. Maken är ju vegetarian sedan barns ben och jag gillar vegetarisk mat så varför inte själv äta mer vegetariskt? =) Den senaste veckan har jag lagat tre vegetariska recept, varav två är mina egna recept =)

Har alltid velat göra pumpasoppa så efter att ha konsulterat vänner så experimenterade jag lite lördags och kom på detta recept:

Ingredienser: 
1 butternutsquash
1/2 gul lök, hackad
3 vitlöksklyftor, hackade
malen kanel
paprikapulver, delikatess
cayennepeppar
havssalt
nymalen svartpeppar
1 burk kokosmjölk
5 dl vegetarisk buljong, gillar Voltaires Lantbuljong
kokosolja (eller den olja ni själva föredrar)

Ugnsrostade pumpafrön
Frön från butternut squash
salt
lite olivolja, gillar vitlöks- och chiliolivolja

4-6 portioner
Tillagningstid: 20-30 minuter

Tillagning

1. Skala pumpan och gröp upp innehållet. Spara kärnorna och lägg dem åt sidan. Skär pumpan i medelstora tärningar och stek dem tillsammans med den hackade löken och vitlöken i lite kokosolja tills mjuka.

2. Häll i alla kryddor och stek i någon minut eller två tills aromerna kommer fram.


3. Häll i buljongen och kokosmjölken och låt koka upp. Sänk därefter värmen och låt puttra i 15 minuter.

4. Medan soppan puttrar så rensa och skölj pumpakärnorna. Torka ordentligt och lägg på bakplåten på bakplåtspapper. Krydda med salt och god olivolja. In i 200 grader och låt rosta i cirka 10 minuter.

5. När soppan är klar, låt svalna lite och mixa soppan. Jag brukar köra mixerstaven direkt i kastrullen.

6. Toppa med chevre, de rostade pumpakärnorna och lite persilja. Klart!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.