Tillagningstid: cirka 20 min
Svårighetsgrad: lätt
Receptet räcker till 4 portioner (mer eller mindre, beror på hur hungrig du är)
Du behöver följande:
3-4 små knippmorötter
En bunt med rädisor
1 röd paprika
Ett halvt paket med baby plommontomater
1 avokado
En halv röd lök
1 pressad vitlöksklyfta
2 portioner kokt matvete (eller annan kolhydrat)
Salt & peppar
Lite pressad citron
Några stänk balsamvinger
Lite god olivolja och lite chiliolja
Tillvägagångssätt:
Steg 1: Koka matvetet - följ instruktionerna på paketet. I vanliga fall brukar jag koka matvete i lite buljong men denna gång nöjde jag med att enbart salta vattnet.
Steg 2: Skiva/klyfta morötterna, rädisorna, paprikan och tomaten. Hacka rödklök och gröp ur avokadon.
Steg 3: Blanda ihop allt med smulad fetaost, pressad vitlök, salt och peppar, pressad citron, balsamvinäger, olivolja och chiliolja. Klart!
Till detta drack vi en av mina favoritviner Stoneleigh Sauvignon Blanc men även en god öl fungerar samt rödvin.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.