fredag 14 augusti 2015

Sommarsallad med fetaost

Insåg igår kväll att jag hade en massa fina grönsaker i kylskåpet som jag inte hunnit använda ännu så bestämde mig för att göra en sommarsallad med det jag hade i kylskåpet. Resultatet blev fab måste jag säga så tänkte lägga upp receptet här och på mitt instagramkonto @shashikasmat. 

Tillagningstid: cirka 20 min
Svårighetsgrad: lätt


Receptet räcker till 4 portioner (mer eller mindre, beror på hur hungrig du är) 

Du behöver följande: 
3-4 små knippmorötter 
En bunt med rädisor 
1 röd paprika 
Ett halvt paket med baby plommontomater 
1 avokado
En halv röd lök
1 pressad vitlöksklyfta 
2 portioner kokt matvete (eller annan kolhydrat)
Salt & peppar 
Lite pressad citron 
Några stänk balsamvinger
Lite god olivolja och lite chiliolja 

Tillvägagångssätt: 
Steg 1: Koka matvetet - följ instruktionerna på paketet. I vanliga fall brukar jag koka matvete i lite buljong men denna gång nöjde jag med att enbart salta vattnet. 

Steg 2: Skiva/klyfta morötterna, rädisorna, paprikan och tomaten. Hacka rödklök och gröp ur avokadon. 

Steg 3: Blanda ihop allt med smulad fetaost, pressad vitlök, salt och peppar, pressad citron, balsamvinäger, olivolja och chiliolja. Klart! 

Till detta drack vi en av mina favoritviner Stoneleigh Sauvignon Blanc men även en god öl fungerar samt rödvin. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.