Efter ett rätt långt uppehåll har jag nu bestämt mig för att återuppta mitt matbloggande så mycket kommer att hända detta år. Nytt utseende håller på att planeras och jag har även skapat ett öppet instagramkonto @shashikasmat där ni kan följa mig och få recepten direkt i mobilen.
I tisdags fyllde maken år och hans önskemål gällande dessert blev denna choklad- och amarettopannacotta, som jag har gjort rätt många gånger förut. Lätt att göra, fantastiskt god och inte så söt. Enjoy!
Tillagningstid: 6 timmar (5 timmar är kylskåpstid)
Svårighetsgrad: Lätt
Recept för 6 pers:
5 dl grädde (laktosfri)
2,5 msk kakao av god kvalitet
3-4 msk amaretto (mer eller mindre - smaka dig fram)
1 msk rårörsocker
0,25 tsk vaniljpulver (äkta vanilj, inte vanillin eller vaniljsocker)
2,5 ark gelatinblad
Tillagning:
Steg 1: Blötlägg gelatinet i kallt vatten.
Steg 2: Häll i resten av ingredienserna i en kastrull och värm upp blandningen. Blandningen ska bli varm men ej koka.
Steg3 : Tag bort från plattan. Krama ur det blötlagda gelatinet och lägg det i den varma blandningen. Rör om.
Steg 4: Fyll 6 formar med blandningen och låt svalna. När det är tillräckligt svalt, täck med folie och låt stå i kylskåp fram till serveringen (min. 4 timmar).
Steg 5: Garnera med körsbär och torrostade mandelflarn.
Dryckestips:
Moscatel de Setubal (dessertvin)
El Dorado (mörk rom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.