fredag 9 oktober 2015

Ugnsrostade tomater

För några år sedan köpte jag Gwyneth Paltrows kokbok "My Father´s Daughter" och den är fantastisk. Ett av mina favoritrecept är de ugnsrostade tomaterna, som är riktigt goda och är perfekta att ha i sallader - särskilt bra på hösten och vintern, när tomater generellt sett är smaklösa. Jag brukar modifiera receptet ibland med att lägga till lite chiliflakes eller svartpeppar men det är en smaksak.

Du behöver: 
Valfri mängd tomater (jag brukar köra olika varianter av cocktailtomater)
1 msk god olivolja (eller mer, beror på antalet tomater)
Havsalt
Chiliflakes/svartpeppar (valfritt)

Tillvägagångssätt: 

Steg 1: 
Sätt på ugnen till 135 grader och ta fram en ugnsplåt och klä med bakplåtspapper.

Steg 2: 
Dela tomaterna i halvor och sprid dem jämnt över bakplåtspapperet.

Steg 3: 
Dutta på olivolja på varje tomathalva och avsluta med att toppa tomaterna med lite havssalt och/eller chiliflakes/svartpeppar.

Steg 4: 
Sätt in plåten i mitten på ugnen och låt stå i cirka 3-4 timmar.

Klart!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.