fredag 4 september 2015

Vegetarisk bolognese

Ber om ursäkt för den kackiga bilden. Jag ska bli bättre på att ta bilder =) 

En av mina favorit "comfort foods" är, som säkert många svenskars,  köttfärssås. Eftersom maken är vegetarian och inte heller gillar köttsubstitut såsom sojafärs, quornfärs och dylikt så experimenterade jag häromdagen och testade att ha i belugalinser. Resultatet blev fab så här får ni receptet. Jag höftar alltid med kryddor och tar det jag har hemma när jag lagar köttfärssås så om ni inte har alla ingredienser hemma så gör det inget.

Receptet räcker till cirka 5-6 portioner.

Du behöver: 
2-3 morötter
1-2 selleristavar
0,5 gul lök
2-3 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
1 lagerblad
Paprikapulver
Cayennepeppar
Salt
Peppar
Lite rårörsocker
Rosmarin
Timjan
Basilika
Oregano
Örtkryddor provoncale
En burk hela tomater (använde Muttis)
1 dl vatten
2 dl vitt vin
2 dl belugalinser
Olivolja för stekning

Steg 1:
Hacka morötter och selleri samt finhacka lök och vitlök. Skölj linserna.

Steg 2:
I med lite olivolja i en stekpanna och stek morötterna och sellerin på medelhög värme i cirka 2 minuter. Häll därefter i löken och vitlöken samt linserna och stek i ytterligare 2 minuter.

Steg 3:
Häll på kryddor, örter, tomatpurén och lite rårörsocker och torrstek så att aromen kommer fram. Tar cirka 1 minut.

Steg 4:
Fördela tomaterna i burken och häll i allt samt vatten och vin. Rör om ordentligt.

Steg 5:
Sänk till medel värme och låt puttra i cirka 40-45 minuter utan lock.

Klart! Servera med din favoritpasta och generöst med riven parmesanost.

Dryckestips: Fetzer Merlot - vårt husvin - passar perfekt eller något gott Ripassovin.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.