söndag 29 november 2015

Snabb smulpaj för två


Igår var jag och maken sugna på äppelpaj (eller rättare sagt, jag var sugen) men ville inte köpa färdig paj då de oftast är alldeles för söta och för stora för två personer. Så jag valde att experimentera mig fram och göra två minipajer, som blev riktigt bra och lite lite nyttigare. 

Du behöver följande: 
Botten:
1 stort äpple (rekommenderar Granny Smith) 
1 tsk rårörsocker 
Lite malen kanel
Lite vaniljpulver 

Smuldeg: 
Ca 1 dl vetemjöl 
Ca 25 g smör 

Steg 1: 
Sätt ugnen på 225 grader 

Steg 2:
Skär äpplet i små bitar och blanda med socker, kanel och vaniljpulver. Fördela blandningen i två små formar (jag använde ramekiner) 

Steg 3: 
Blanda ihop vetemjöl och finfördelat smör  tills blandningen blir grynig/smulig. 

Steg 4: 
Fördela "smulblandningen" jämnt över äpplena och grädda i ugnen. Tar mellan 15-20 min. 






Klart! Servera med vaniljsås eller vaniljglass. 





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.