Receptet är nu modifierat:
1. Har lagt i lite sesamolja i kycklingfärsen för att jämna ut smaken av fisksås samt lagt i lite finhackad färsk ingefära.
2. Stek INTE den mixade blandningen från steg 1. Häll istället kokosmjölken direkt i mixern och mixa.
3. Steg 4: Skippa oljan och i med den fräscha kokosmjölksblandningen och broccolin direkt. Låt koka upp och fortsätt resterande steg.
Svårighetsgrad: Lätt
Tillagningstid: Mellan 30-45 min (tog längre tid denna gång eftersom jag lade till ingredienser efter hand)
Cirka 4 portioner
Du behöver följande:
Kycklingköttbullar med asiatisk touch
Kycklingfärs, 500 g
1 röd chili, hackad (jag valde att ha med kärnorna men ta bort kärnhuset om det blir för starkt)
2 små vitlöksklyftor, hackad
1 msk fisksås (ger rätt stark smak så bort den ifall du inte gillar smaken)
1/2 - 1 tsk sesamolja
Lite finhackad färsk ingefära
1/2 - 1 tsk sesamolja
Lite finhackad färsk ingefära
Rivet limeskal från 1 lime
Salt och peppar
Lite olja
Thaicurry
1 bunt med korianderstjälkar (spara bladen till senare)
1 lime (både rivet skal och saft)
1 bit färsk ingefära, hackad
2-3 vitlöksklyftor, hackad
1 röd chili (ta bort kärnhuset om det är för starkt), hackad
En bit citrongräs, hackad
1 burk kokosmjölk
Lite vatten
1 broccoli
Salt och peppar
Lite olja
Steg 1
Mixa ihop korianderstjälkar, limeskal och limesaft, ingefära, vitläk, chili och citrongräs samt lite salt och peppar. Därefter i med en burk kokosmjölk (skaka ordentligt innan) och mixa ihop snabbt. Lägg åt sidan.
Steg 2
Skär broccolin i små buketter. Släng INTE bort stjälken utan ta bort det grövsta och skär den i medelstora bitar (så gott!).
Steg 3
Blanda kycklingfärsen med chili, vitlök, chili, finhackad färsk ingefära, limeskal, salt och peppar samt en matsked fisksås och lite sesamolja. Rulla blandningen till små bollar.
Steg 4
Stek kycklingköttbullarna i lite chili- och vitlöksolivolja i cirka 8-10 minuter. Ställ åt sidan (alt ta bort bullarna och lägg dem på en tallrik och stek resterande ingredienser i samma panna)
Steg 5
Ta en stor stekpanna (eller behåll den tidigare). Häll i den mixade blandning från steg 1 och i med broccolin. Rör om och låt koka upp.
Steg 6
Sänk värmen till medelvärme och lägg i kycklingköttbullarna och låt det koka ihop i 5-7 minuter. Smaka av och häll i mer salt om det behövs.
Steg 7
Stäng av värmen och lägg i korianderbladen.
Servera med råris och en limeklyfta.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.