Min rabarber- och hallonpaj |
Ingredienser
Smuldeg
1 1/2 dl havregryn
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl socker
125 g rumstempererat smör
Pajfyllning
250 g hallon (jag använde frysta hallon som jag lät tina upp)
4-5 stjälkar rabarber/cirka 400 g rabarber
1/2 dl ekologiskt rårörsocker
1/2 tsk ekologiskt vaniljpulver
1 tsk vanilj- och kardemummasocker från Rosendahls trädgård (råkade ha det hemma, vanlig kardemumma funkar också)
1 msk potatismjöl
5-6 portioner
Svårighetsgrad: lätt
Steg 1
Sätt ugnen 225 grader och gör smuldegen. Jag lärde mig ett trick från M, som var att blanda allt i en 3 liters-påse så man slipper bli alltför kladdig och det funkar rätt bra. Ta en 3 liters-påse och häll i alla torra ingredienser. Skär smöret i små tärningar och i med dem i blandningen. Förslut påsen och krama ihop alla ingredienser tills blandningen blir smulig.
Steg 2
Skölj, skala och skiva rabarbern i små bitar och lägg dem i pajformen tillsammans med hallonen. Strö över sockret, vaniljpulvret och kardemumman och blanda ihop allt. Fördela potatismjölet jämnt över fruktblandningen.
Steg 3
Smula över degblandningen jämnt över fruktblandningen och sätt in i ugnen. Låt stå i cirka 20 minuter.
Klart!
Servera med vaniljsås och njut.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.