Det färdiga resultatet |
Du behöver följande:
500 g rabarber (6-7 stjälkar, beroende på storlek)
1 1/2 dl ekologiskt rörsocker
4 dl vatten
1/2 tsk vaniljpulver
2 msk potatismjöl
Blir cirka 4 portioner
Svårighetsgrad: lätt
Steg 1
Skölj, skala och skär rabarbern i lagom stora bitar (ska inte vara för små). Jag vägde faktiskt den skurna rabarbern för att få till rätt mått på resterande ingredienser.
Steg 2
Koka upp vatten, socker och vaniljpulver. Häll därefter i den skurna rabarbern och låt koka i 4-5 minuter (ej för hårt).
Steg 3
Blanda ut potatismjölet med lite kallt vatten. Ta bort blandningen från kokplattan och rör ner redningen i en fin stråle i kastrullen (jag använde en liten kanna). Ställ tillbaka blandningen på plattan och låt koka upp. Ta bort från plattan och låt svalna.
Klart!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.