onsdag 8 juni 2016

Min rabarberkräm

Häromdagen ville jag själv testa att laga rabarberkräm. Hemmagjord kräm var en av mina absoluta favoriter när jag var liten. Min dagmamma Gun brukade på somrarna plocka en massa hallon från hennes kolonilott och ibland skämde hon bort oss barn med hennes hemgjorda hallonkräm, som var betydligt godare än Ekströms hemska kräm som fanns på 1980-talet. Sedan började jag skolan och smakade aldrig på hemmagjord kräm igen förrän M och jag gjorde det när vi var i Flen. Så nu testade jag att göra min egen variant på nationaldagen som brunch till mig och maken och det blev supergott. Godast är den ljummen med lite kall mjölk i - it´s yamma!

Det färdiga resultatet


Du behöver följande:
500 g rabarber (6-7 stjälkar, beroende på storlek)
1 1/2 dl ekologiskt rörsocker
4 dl vatten
1/2 tsk vaniljpulver
2 msk potatismjöl

Blir cirka 4 portioner
Svårighetsgrad: lätt

Steg 1
Skölj, skala och skär rabarbern i lagom stora bitar (ska inte vara för små). Jag vägde faktiskt den skurna rabarbern för att få till rätt mått på resterande ingredienser.

Steg 2
Koka upp vatten, socker och vaniljpulver. Häll därefter i den skurna rabarbern och låt koka i 4-5 minuter (ej för hårt).

Steg 3
Blanda ut potatismjölet med lite kallt vatten. Ta bort blandningen från kokplattan och rör ner redningen i en fin stråle i kastrullen (jag använde en liten kanna). Ställ tillbaka blandningen på plattan och låt koka upp. Ta bort från plattan och låt svalna.

Klart!







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.