torsdag 17 december 2009

Tandoorikyckling


En mycket lätt, lite fuskig, variant av tandoorikyckling. Har tagit receptet från Fredrik Zälls blogg Lyxlagat. Givetvis med lite modifikation = cayennepeppar ;)

Tillagningstid: cirka 45 minuter
Svårighetsgrad: Lätt
3 personer (detta då paketen med färska kycklingsklubbor oftast innehåller 3 st)

Ingredienser:
3 kycklingklubbor (färska eller frysta)
4,5 msk tandoorikrydda (Santa Marias brukar jag använda), 1½ msk per klubba
Valfri mängd cayennepeppar (jag kör 1 msk)
Lime/citron
Ingefära, färsk
Rapsolja

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Skölj kycklingklubborna och torka dem lätt med lite hushållspapper. Rubba dem med tandoorikryddan och cayennepepparn.

3. Lägg dem i en oljad ugnssäker form. Pressa över lime/citron och ställ in formen i ugnen i cirka 40 minuter.

4. Kycklingssaften ska vara helt klar. Om kycklingen får för mycket färg så täck över med lite ugnsfolie mot slutet.

5. Tag ut kycklingen och riv lite färsk ingefära över klubborna.

Gott till basmatiris, tomatsallat och Peters vitlökssås. Om du, liksom jag, vill undvika kolhydrater på kvällen funkar en god bönsallad.

Går bra att frysa om det blir över.

//S

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.