söndag 17 januari 2010

Laxsallad


Då jag försöker undvika kolhydrater på kvällen blir oftast sallader på det jag har hemma. I veckan råkade jag ha riktigt goda grejer hemma och resultatet blev fantastiskt.

Tillagningstid: 20 minuter
Svårighetsgrad: Lätt
1 person

Ingredienser:
Ruccola
Spenat
Cocktailtomater
Röd lök
Parmesanost
Rostade pinjenötter
Marinerade kronärtskockor
En bit lax
En riktigt god olivolja
Flingsalt och peppar
Citron

1. Skiva tomaterna och hacka valfri mängd röd lök. Om de marinerade kronärtskockorna är för stora så skiva även dem i mindre bitar.

2. Riv parmesanost och rosta pinjenötter i en torr stekpanna.

3. Stek en bit lax

4. Blanda ihop tomater, rödlök, spenat och marinerade kronärtskockor med olivolja, salt, peppar och pressad citron. Lägg på den stekta laxbiten och strö över de rostade pinjenötterna och den rivna parmesanosten. Avsluta med lite pressad citron över fisken.

Klart!

/S

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.