Det är vid ytterst få tillfällen jag äter fläsk - vid jul och när jag får bacon/sidfläsk-cravings. Därför är jag oerhört tacksam till Ingelsta Kalkon som gör fantastiska charkprodukter gjort på kalkon, som både är godare och magrare. En av mina favoriträtter är denna kalkonkorv stroganoff. Receptet är taget från Fredrik Zälls matblogg - Lyxlagat. Riktigt god och kryddig är den, perfekt mat dessa kalla dagar. Och ja, den är Shashika-anpassad ;)
Tillagningstid: 30 minuter
Svårighetsgrad: Lätt
4 personer
Ingredienser:
500 g kalkonfalukorv (Ingelsta Kalkon)
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré (älskar Slotts delikatesskryddade version)
2 dl crème fraiche light (jag använder Valios laktosfria variant)
1 burk konserverade körsbärstomater (märket Mutti)
3 msk dijonsenap
3 msk slotts senap orginal
1 klyfta pressad citron
1 msk worcestershiresauce
2 tsk torkad oregano
2 tsk torkad timjan (färsk timajan är godast och den lägger du i så fall in sist)
1 tsk strösocker
cayennepeppar (valfri mängd - jag tar mycket)
paprikapulver (valfri mängd)
Salt och Peppar
Rapsolja vid stekning
1. Skär korven i tärningar samt hacka lök och vitlök
2. Hetta upp lite rapsolja i en stor stekpanna och bryn korven lätt.
3. Häll i den hackade löken och vitlöken och stek den mjuk tillsammans med korven.
4. Tillsätt tomatpuré, oregano och socker (om du använder torkad timjan, tillsätt även den) och fräs i 2 minuter.
5. Häll i konserverade körsbärstomater och vänd runt. Mosa tomaterna lätt med träslev men låt de flesta vara hela.
6. Häll sedan på crème fraiche, dijon och orginal senap. Pressa i en klyfta citron och häll i cayennepeppar, salt, paprika och worcestershiresauce. Låt puttra i 10 minuter. Använder du färsk timjan, tillsätt den de sista minuterna.
Servera med valfritt ris och en fräsch grönsallad.
Klart!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.