tisdag 9 november 2010

En annan variant av linsgryta


Hittade detta recept i en gammal ICA Buffé-tidning som jag hade liggandes och den är riktigt god. Har testat den flera gånger på både Peter och vänner, som har uppskattat den. Jag lägger - som alltid - i cayennepeppar men det kan givetvis uteslutas =)

Tillagningstid: 20 minuter
Svårighetsgrad: Lätt
4 personer

Ingredienser:
½ gul lök
2 vitlöksklyftor, pressade
1 tsk malen spiskummin
2 tsk malen koriander
Cayennepeppar (valfritt)
3 dl röda linser
2½ dl vatten + grönsaksfond
1 burk lätt kokosmjölk
2 små nävar körbärstomater
1 påse babyspenat

1. Hacka en halv gul lök. Fräs i rapsolja tillsammans med pressade vitlöksklyftor lite snabbt i en tjockbottnad kastrull. I med kryddor och fräs ytterligare.

2. Tillsätt linser, vatten + grönsaksfond och kokosmjölk. Låt sjuda utan lock i cirka 10 minuter.

3. Halvera körsbärstomaterna och tillsätt tillsammans med spenaten. Låt sjuda i ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt.

Klart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.