Blåbärspannkako |
Amerikanska pannkakor (den nyttiga varianten)
Du behöver:
2,5 dl rismjöl
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
1 kryddmått vaniljpulver (obs - inte vaniljsocker eller vanillin utan rent vaniljpulver som går att hitta i välsorterade butiker)
2,5 dl lättmjölk
1 banan
1 ägg
2 msk rapsolja
Kokosolja för själva stekningen
Tillval: skivad banan och/eller färska blåbär
Steg 1:
Mixa ihop mjölk, ägg, banan och oljan. Blanda alla torra ingredienser och häll långsamt i mjölkblandningen. Blanda noggrant så du slipper klumpar. Låt dra en stund om du hinner/orkar, cirka 10-20 minuter
Steg 2:
Se till att stekpannan blir riktigt het först för att sedan direkt sänka medelhög temperatur. I med lite kokosolja och häll i 0,75 dl av smeten i stekpannan. Om du vill kan du i anslutning till detta även lägga på några skivor banan och/eller några färska blåbär.
Steg 3:
Låt steka tills du börjar se bubblor, vänd pannkakan och stek i någon minut till. Smeten bör räcka till cirka 8 pannkakor.
Amerikanska pannkakor (inte lika nyttiga)
Du behöver:
2,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
1 kryddmått vaniljpulver
1 msk rårörsocker
2,5 dl mjölk (valfri variant)
1 ägg
2 msk smält smör (eller rapsolja)
Smör för stekning
Tillval: skivad banan och/eller färska blåbär
Steg 1:
Blanda ihop alla torra ingredienser. Blanda ägg och mjölk och smält smör och häll i detta i den torra blandningen. Se till att blanda ordentligt för att undvika klumpar.
Steg 2:
Se till att stekpannan blir riktigt het först för att sedan direkt sänka medelhög temperatur. I med lite smör och häll i 0,75 dl av smeten i stekpannan. Om du vill kan du i anslutning till detta även lägga på några skivor banan och/eller några färska blåbär.
Steg 3:
Låt steka tills du börjar se bubblor, vänd pannkakan och stek i någon minut till. Smeten bör räcka till cirka 8 pannkakor.
Servera med lönnsirap och en stor kopp kaffe!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.