torsdag 20 augusti 2015

Ugnsrostad blomkål




En av mina absoluta favoritgrönsaker är blomkål och jag kan äta blomkål i alla former. När jag vill laga något snabbt ugnsrostar jag ofta blomkål och äter det som det är eller som tillbehör till exempelvis en fiskbit. Ikväll testade jag att krydda med indiska kryddor - blev fab! 

Du behöver
1 blomkålshuvud 
1-2 msk chili- och vitlöksolja 
1 tsk salt
1 tsk chili flakes 
0,5 tsk gurkmeja
0,5 tsk spiskummin 
0,5 malens svartpeppar 

Steg 1: 
Värm ugnen till 225 grader 

Steg 2: 
Skär upp blomkålen i små buketter och lägg upp i en ugnsfast form. Häll över olja och i med alla kryddor. Blanda väl. Du kan stanna här och äta blomkålen rå (provsmakade och det var riktigt gott) 

Steg 3: 
Annars - in i ugnen och låt den stå inne i cirka 20 minuter. 

Klart! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.