För 5-6 scones behöver du följande:
1 dl gramhamsmjöl
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
1 krm vaniljpulver
50 g finfördelat rumstempererat smör
2 dl lättmjölk
Lite russin (valfritt)
Steg 1:
Värm ugnen till 250 grader.
Steg 2:
Blanda ihop alla torra ingredienser.
Steg 3:
Lägg i det finfördelade smöret och du kan fördela det om än mer genom att använda en gaffel så det blir lite smuligt och så att smöret fördelas jämnt.
Steg 4:
Blanda i mjölken och i med lite russin om du vill.
Steg 5:
Klicka smeten på en bakplåt med bakplåtspapper och in i ugnen. Låt stå i 12-13 minuter.
Servera med lite smör, en god marmelad eller honung och västerbottenost.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.