fredag 4 september 2015

Scones



Jag har sedan unga år alltid älskat scones. Upptäckte först de söta varianterna när vi besökte min moster i England för att sedan uppskatta den svenska, mindre söta, frukostvarianten. Hittade detta lätta och snabba recept på Cassandras blogg men har modifierat det lite. 

För 5-6 scones behöver du följande: 
1 dl gramhamsmjöl 
3 dl vetemjöl 
2 tsk bakpulver 
0,5 tsk salt 
1 krm vaniljpulver 
50 g finfördelat rumstempererat smör 
2 dl lättmjölk 
Lite russin (valfritt) 

Steg 1: 
Värm ugnen till 250 grader. 

Steg 2: 
Blanda ihop alla torra ingredienser. 

Steg 3: 
Lägg i det finfördelade smöret och du kan fördela det om än mer genom att använda en gaffel så det blir lite smuligt och så att smöret fördelas jämnt. 

Steg 4: 
Blanda i mjölken och i med lite russin om du vill. 

Steg 5: 
Klicka smeten på en bakplåt med bakplåtspapper och in i ugnen. Låt stå i 12-13 minuter. 

Servera med lite smör, en god marmelad eller honung och västerbottenost. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.